От 1 март ръководството на новия завод за производство

...
  От 1 март ръководството на новия завод за производство
Коментари Харесай

Искаме хората в региона да живеят по-добре

 

От 1 март управлението на новия цех за произвеждане на автомобилни кабелни съоръжения в Димитровград усилва заплатите на операторите. Компанията усилва и спомагателните обществени придобивки и вкарва бонуси от 280 лева за чиновниците, които съблюдават графика си. Разговаряме с Максим Заклецкий за стратегиите, с които най-новото дружество в групата фабрики на „ Язаки България “ ще затвърди имиджа си на топ шеф. 

 

-          Г-н Заклецкий, в първата седмица на февруари управлението на Язаки Димитровград разгласи, че усилва заплатите на операторите. С какъв брой % ще нарасне тяхното месечно заплащане?

 

-          Следим от близко пазарните трендове в района и преразглеждаме стратегиите, свързани със заплатите и спомагателните обществени придобивки за служащите, с цел да останем прелъстителен и благонадежден шеф. Първата стъпка бе да удвоим цената на ваучерите за храна, която от началото на 2018 година към този момент е 60 лева По отношение на заплатите от 1 март стартовото заплащане за операторите в завода става 575 лева бруто, а след 6 месеца трудов стаж те ще получават 600 лева Към това прибавяме и новата
бонус система, която е обвързана само с неналичието на отсъствия от работното място – т.е. всеки оператор, който съблюдава своя месечен график, получава още 280 лева към главната си заплата. В резултат на тези нововъведения приходът на операторите с 6-месечен стаж в Язаки стига до 940 лева Сравнено с 2017 година, ще реализираме 16 % нарастване в месечното заплащане.    

 

-          Предвиждате ли и други промени, свързани с спомагателните обществени придобивки, както и с удовлетвореността на чиновниците?

 

Непрекъснато имаме положителни хрумвания за нови стратегии, вслушвайки се в това, което желаят и търсят служащите. Още от старта на индустриалния развой осигуряваме на нашите чиновници безвъзмезден превоз, двустепенно меню в столовата на завода против 50 стотинки, 24-часово здравно обслужване и работно облекло.

Освен че направихме
бонус системата по-привлекателна, като я обвързахме с елементарно постижими критерии, всеки наш чиновник може да получи спомагателни 230 лева в границите на програмата " Доведи другар ". Служителят получава сумата, когато направи сполучлива рекомендация за предопределение на нов служащ.

За да разтеглим още повече спомагателните обществени придобивки, работим в тясно съдействие с компании в Хасково и Димитровград за чиновниците на Язаки да се възползват от отстъпки за фитнес центрове, салони за хубост и други услуги, свързани с по-доброто качество на живот.

Също по този начин планираме старта на състезания " Служител на месеца " и " Най-добър екип на месеца ", както и месечна лотария за всички наши чиновници с атрактивни награди.

Има още доста изгоди, които ще предоставим, само че дано те бъдат изненада за хората, които занапред ще се причислят към нас.

 

-          Колко хора ще наемете в идващите месеци?

 

-          Продължаваме нашата стратегия за наемане на нови чиновници, като задачата е да притеглим още 350-400 души към фамилията на Язаки Димитровград, с цел да подсигуряваме, че клиентът ще получи качествени артикули в период. Приветстваме всички хора, които желаят да се развиват в интернационалната компания, която дава конкурентни условия на труд, сигурност и професионални благоприятни условия.

 

-          Миналата година „ Язаки “ завоюва премията „ Работодател на годината “. Как ще развивате имиджа си на желан шеф през 2018-а?

 

" Работодател на годината " е в действителност влиятелна премия, безспорна привилегия за нас. Продължавам да споделям, че всеки виновен шеф би трябвало да се развива в синхрон с общините и другите компании от обществения бранш, тъй че да способства за повишението на качеството на живот. Това е методът да мотивираш хората да вземат решение да останат тук, вместо да търсят по-добър живот в чужбина. „ Язаки Димитровград “ ще продължим да поставя старания в тази посока. Ние желаеме да създадем хората по-щастливи, желаеме те да живеят по-добре – тъй като хората са нашето най-ценно преимущество.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР